Excursii Optionale

TRADITII SI LEGENDE LA CASTELUL BRAN – 2 ore

 • Facem o plimbare cu masina la Bran, una dintre cele mai frumoase asezari  ale Romaniei. Aici se afla faimosul castel, cunoscut in toata lumea pentru arhitectura sa deosebita, dar mai ales pentru aura sa de legenda si mister. Vlad Tepes, Sigismund de Luxemburg sau Regina Maria au fost doar cativa dintre proprietarii vremelnici ai faimoasei fortarete, inclusa frecvent in topurile turistice ale celor mai importante castele din lume. Pe traseu se viziteaza: Vama Medievala, Capela Stella Maris, Parcul cu statui din trunchiuri de copac, centrul asezarii Bran  etc.

 • 120 lei / persoana 

REGATUL URSILOR DE LA ZARNESTI – 3 ore

 • Libearty Sanctuary din Zarnesti, cea mai mare rezervatie de ursi bruni din intreaga lume,, se intinde pe aproximativ 70 de hectare de padure si adaposteste aproape 100 de ursi.  Vizitarea rezervatiei cu trenuletul turistic in compania ghizilor specializati va ofera posibilitatea sa admirati ursii in cadrul lor natural fara a va expune la orice fel de risc. Pentru ca tot suntem in apropierea orasului Zarnesti profitam de ocazie si vizitam cateva obiective turistice importante, dintre care amintim Centrul Istoric si Biserica „Intrarea Maicii Domnului în biserica”  ridicata în anul 1779.

 • 145 lei/pers 

RASNOV, REGATUL UITAT DE TIMP – 4 ore

 • Pornim catre Rasnov, o veche asezare de la poalele muntilor, care ne intampina cu casutele sale de poveste. De sus, orasul este strajuit de legendara Cetate a Rasnovului. Construita de catre Cavaleii Teutoni. La cativa kilometri, chiar in buza padurii, se afla Pestera Valea Cetatii, singura pestera din judetul Brasov amenajata turistic la standarde europene.Pestera se afla la 3,5 km distanta de Rasnov, la 1,5 km distanta de Cetatea Rasnov si cu intrarea principala la o altitudine de 790 m.

 • 165 lei/pers

LOCURI SFINTE IN TARA BARSEI – 4 ore

 • Pentru pasionatii de istorie si religie, acest tur reprezinta un mod  ideal de a ine familiariza cu locurile sfinte din Tara Barsei, precum si cu peisajele uimitoare ale satelor de pe traseu care, in general, serpuieste cand pe la poalele muntilor, cand pe coamele dealurilor din zona. In Bran se afla Capella Stella Maris, ca urmare a initiativei Domnitei Ileana a dorit ca inima augustei sale mame să se odihnească în stânca săpată din faţa castelului de la Bran. Schitul Balaban situat pe culmea dealului Balaban, străjuieşte satul Șimon. Oferă o panoramă impresionantă a împrejurimilor, fiind deschise privirii atât spre Masivul Piatra Craiului, Masivul Bucegi, Masivul Postvaru’ cât şi spre Măgura Codlei. La final vizitam Biserica Adormirea Maicii Domnului din  satul Cheia. Lacasul de cult reprezinta cel mai valoros monument de arhitectura religioasa din zona Bran.

 • 165 lei/pers 

CIRCUIT GENERAL IN TARA BARSEI – 6 ore

 • Circuitul general in Tara Barsei permite turistilor vizitarea obiectivelor turistice esentiale ale zonei. Pe traseu se vor vizita: Castelul Bran, Centrul Branului, Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii, Orasul Rasnov, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cheia, Capela Stella Maris etc.

 • 195 lei/pers 

MARELE TUR IN TARA BARSEI – 8 ore

 • Marele Tur in Tara Barsei imbina intr-o zi plina de aventura vizitarea unor  obiective istorice foarte cunoscute in intreaga lume  cu explorarea unor formidabile obiective naturale. Pe traseu se vor vizita: Castelul Bran, Centrul Branului, Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii, Orasul Rasnov, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Cheia, Capela Stella Maris, Rezervatia de ursi de la Zarnesti  etc.

 • 260 lei/pers 

Mentiuni:

Pe durata excursiilor optionale se pot schimba ordinea vizitarii obiectivelor turistice. Organizatorul nu-si asuma raspunderea pentru eventualele modificari aduse programului de vizitare a obiectivelor turitice ori limitelor impuse de catre administratia obiectivelor turistice.

Pretul nu include intrarea la obiectivele turistice de pe traseu ori costul de deplasare cu trenuletul (tractorasul) acolo unde nu este permis accesul cu masina.